Kto nemá rád luxusné topánky v šatníku?

Je samozrejmé, že každý si obuv zladí so svojím oblečením. Ale pre dámy je výber oveľa ťažší. Niekedy sa rozhodovanie medzi párom ležérnych tenisiek Nike a módnymi sandálmi stáva najťažšou úlohou. Jedny sú zvyčajne pohodlné na nosenie, zatiaľ čo druhé poskytujú maximálnu eleganciu.

Ale tenisky sa nehodia ku všetkému, však? Dobrý výber sandálov je preto nevyhnutnosťou.

Ak sa snažíte nájsť dokonalý pár sandálov, nebojte sa - nie ste sami. Mnoho ľudí robí pri výbere sandálov bežné chyby, ale s niekoľkými jednoduchými radami si môžete ľahko vybrať ten najlepší pár pre seba. Tu je niekoľko základných informácií, ktoré by ste mali mať na pamäti:

 

VYBERTE SI SPRÁVNU VEĽKOSŤ

V prvom rade by ste si mali zaobstarať sandále, ktoré sa hodia na vaše nohy. Posledná vec, ktorú chcete, sú príliš malé alebo veľké topánky, ktoré vám spôsobujú nepohodlie. Ľudia často kupujú menšie alebo väčšie veľkosti z dôvodu že v obchode nemajú ich veľkosť, ale tomu by ste sa mali vyhnúť.

Sandále by nemali byť ani príliš tesné, ani príliš voľné. Ak sú príliš tesné, nohy by vám mohli opuchnúť z obmedzeného prietoku krvi. A ak sa vaše chodidla voľne pohybujú alebo je na podrážke príliš veľa miesta, mohli by sa vám z trenia vytvoriť pľuzgiere.

 

VYBERTE SI ZADNÝ REMIENOK

Hoci to môže znieť ako starodávny štýl, výber sandálov s remienkom je pre vaše nohy skutočne dôležitý. Väčšina módnych sandálov nie je vybavená dodatočnou oporou chrbta, ale ak si vyberiete pár, ktorý má remienok pozdĺž členku alebo na zadnej strane chodidla, nebudete sa musieť obávať ich uvoľnenia. Len sa uistite, že remienok nie je príliš voľný alebo sa nezapína na pevno.

 

VYBERTE SI PODĽA ÚČELU

Inými slovami, kožené sandále a šľapky si kupujte podľa toho, akú činnosť v nich budete vykonávať. Nemalo by zmysel nosiť sandále s otvorenou špičkou na lezenie po skalách, však?  Pri kúpe teda berte do úvahy, na čo budete sandále alebo šľapky používať.

 

DÔLEŽITÝ MATERIÁL

Pri výbere šľapiek alebo sandálov by mal každý zvážiť rôzne materiály dostupné na trhu. Sandále vyrobené z kože môžu byť prvotriednou voľbou pre tých, ktorí uprednostňujú klasický štýl a vysokú kvalitu s trvácnosťou. Semiš a látka môžu byť tiež skvelou voľbou pre pohodlie a priedušnosť. Existujú aj sandále vyrobené z pamäťovej peny a gumy, ktoré stoja za zváženie.

Z uvedených možností si môžete vybrať ľubovoľný materiál, ale nezabudnite, že pena a guma neumožňujú vašim nohám dýchať lepšou voľbou sú preto kožené sandále alebo šľapky. Ak sa často potíte, guma pre vás nie je dobrou voľbou. Uistite sa, že sandále, ktoré si vyberiete, umožňujú prúdenie vzduchu k vašim nohám; inak sa v nich budú množiť baktérie a spôsobovať nepríjemný zápach.

 

HĽADAJTE RÔZNE ŠTÝLY

Existuje veľa druhov sandálov a šľapiek, rovnako ako je veľa druhov obuvi. Pravdepodobne si chcete vybrať moderný pár, ktorý sa hodí k vášmu oblečeniu, ale nemôžete nosiť rovnaké sandále ku každému oblečeniu. Preto sa uistite, že ste si vybrali štýl, ktorý zodpovedá vášmu štýlu.

 

Záverečné slová

Správne sandále vám dodajú pocit nezávislosti a sebavedomia. Hovorí sa, že keď nám život dá citrón, mali by sme z neho urobiť limonádu. Keď vás teda čakajú "kilometre", prečo nekráčať štýlovo?

 

Preto si vyberte sandále a šľapky podľa vyššie uvedených tipov.



Dámske kožené šľapky a sandále