Mnohé ženy uprednostňujú kožené kabelky pre ich odolnosť a nadčasovosť. Všetky typy kože sú krásne a vekom sa len zlepšujú, ale je dôležité vybrať si správny typ kože pre svoje špecifické potreby. Pokračujte v čítaní tohto článku a dozviete sa o tom viac.

Kožená kabelka z lícovej kože pre náročné dámy

Jedným z najrozšírenejších druhov kože používaných v móde je zrnitá koža. Koža sa môže používať na rôzne účely, napríklad na výrobu obuvi, búnd a kožených kabeliek. Ľudia ju zvyčajne nazývajú "hladká", pretože výrobky zo zrnitej kože sú príjemné na dotyk. Dodatočná vrstva vosku na tomto type kože nielenže zvyšuje jej odolnosť voči poškriabaniu a vyblednutiu, ale dodáva jej aj lesklý vzhľad, ktorý je pre tento materiál typický.

Čítajte ďalej, pretože vám pomôžeme zorientovať sa v niektorých štýlových kožených kabelkách pre ženy.

 

Aké tipy kožených kabeliek poznáme?

·         Tašky cez rameno

·         Shopper kabelky

·         Crossbody kabelky

·         Listové kabelky

·         Batohy

 

Tašky cez rameno

Tu sa to všetko začalo. Tašky cez rameno majú svoj pôvod v poštových službách a iných podobných odvetviach, ktoré siahajú až do minulosti. Potom boli prispôsobené na použitie ako dámska kabelka alebo taška. Taška cez rameno technicky označuje akýkoľvek typ tašky, ktorá sa nosí cez jedno rameno, ale najčastejšie sa používa zameniteľne s pojmom "kabelka"


Shopper kabelky

Toto je veľká kabelka s dvoma držadlami a zapínaním na pracku alebo zips. Tento typ kabelky sa často používa ako nákupná taška, pretože sa do nej zmestí veľa vecí.



Crossbody kabelky

Taška s jedným širokým popruhom, ktorý sa prehodí cez rameno a oprie sa vpredu za pásom.




Listové kabelky

Listová kabelka je zvyčajne malá a bez ramienka, určená na nosenie v dlani. Na bezpečnejšie držanie bol pridaný popruh na zápästie. Zmestia sa do nej len najnutnejšie veci, takže je skvelou voľbou, ak sa chystáte na slávnostný večer.



Batohy

Čoraz viac ľudí zisťuje, že batohy sú ideálne pre tých, ktorí sú stále na cestách. Na rozdiel od tradičných tašiek na jedno rameno sa pri batohu používajú dva popruhy, ktoré rovnomerne rozložia hmotnosť na ramená. Navyše už nie sú len pre školákov, mnohí kreatívni profesionáli si ich osvojili ako svoju každodennú kabelku alebo pracovnú tašku!



Keď hľadáte skvelú koženú tašku, uistite sa, že máte na pamäti aj nasledujúce skutočnosti:

1. Uistite sa, že koža je tej najlepšej kvality

2. Kvalitná koža je trvácna a pomerne ľahko sa udržiava.     


Dámske kožené kabelky